Orthodontica

Ortodontist sau stomatolog?

By ianuarie 18, 2019 No Comments

Deseori ni se pune întrebarea: ”Ortodonția și stomatologia sunt una și aceeași profesie?” Deși mulți presupun că cei doi termeni definesc aceeași meserie, există multe diferențe semnificative.

 

Dacă ai nevoie de un tratament cu brackeți sau Invisalign, este important să știi că ceea ce ortodontiștii îți oferă, dentiștii nu pot. La Orthodontica, dorim să oferim cea mai bună îngrijire pacienților noștri și credem că un ortodont poate să ofere toate tratamentele necesare cu mult mai multă abilitate decât un dentist.

 

Diferența? În timp ce ambii au grijă de probleme dentare similare, diferența este în metoda de îngrijire pe care le oferă pacienților lor.

 

Stomatologii sunt specializați în curățarea dentară și problemele generale de sănătate ale dinților și gingiilor, cum ar fi cariile dentare, boala gingiilor și întreținerea generală a dinților.

 

Ortodontiștii se ocupă de maxilare, tipuri de mușcături și malocluzii, probleme cum ar fi dinți strâmbi, strungăreața (sau diastema în termeni mai medicali), înghesuiala sau aglomerația dentară, când mușcătura nu este egală etc.

 

O altă diferență, dar la fel de importantă constă în studiile medicale ale celor două tipuri de profesii. Toți stomatologii și ortodontiștii frecventează și absolvesc studii dentare, doar că ortodontiștii trebuie să învețe suplimentar 2-3 ani pentru a însuși practica îndreptării dinților. Practic, ortodontiștii sunt dentiști, dar care au avut o pregătire suplimentară, specializată.

 

Vrem să educăm toți pacienții noștri cu privire la importanța nevoilor ortodontice și a ortodonției în general. Ortodonția este specialitatea noastră care ne oferă experiența și calitatea necesare pentru a oferi pacienților noștri cel mai bun raport dintre calitate, cost și îngrijire.

Text imagine: Dilemă: ortodontist sau stomatolog? + logo

NB: Postarea e pentru a aduce la cunoștință că ortodonția și stomatologia sunt totuși lucruri diferite, că este foarte important ca lumea să le diferențieze și să apeleze la specialistul potrivit la timpul potrivit.

Leave a Reply